Over mezelf

Mensen ontmoeten en ondersteunen om de volgende stap vooruit te zetten, dat is wat ik het liefst doe.
Stappen zetten in de richting van meer energie en meer voldoening.


Ik hou van mensen, het fascineert me hoe ze met elkaar omgaan.

Mensen zijn de rode draad in mijn leven: als scoutsleiding, in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking, voor de klas in het onderwijs waar ik vooral sociale vaardigheden gaf, als begeleider in de bijzondere jeugdzorg en de laatste jaren als zaakvoerder van Formail.

Zo heb ik binnen de bijzondere jeugdzorg, als (context)begeleidster in vzw Oranjehuis, verschillende gezinnen begeleid om de uitsluiting van hun zoon of dochter te voorkomen. Daar heb ik geleerd te vertrouwen op de onvoorwaardelijke liefde die er is in een gezin. Mensen kunnen bergen verzetten als ze weten waarom ze het doen. Er zullen altijd obstakels zijn. Maar als je weet waarom je het doet kan je veel overwinnen.

Overwinnen deden de mensen Bihar in India ook. Daar heb ik drie maanden als vrijwilligster bij Nav Bharat Jagrita Kendra gewerkt. We maakten onderwijsmateriaal voor analfabete vrouwen. Deze dames hadden misschien niet zoveel rijkdom als ons, maar hun rijkdom zat vanbinnen, ze bezaten een enorme kracht om vooruit te willen. Ze wisten waarom ze een eigen zaak wilden starten met behulp van een micro credit programma.

Starten, of beter opnieuw starten, dat heb ik al een paar keer mogen doen. Vanuit Nederland naar Belgie verhuizen, dat was een nieuwe start. Werk zoeken met een bachelor Omgangskunde op zak was niet simpel. Gelukkig ontmoette ik mensen die vertrouwen in me hadden.

Het is dat vertrouwen dat ik graag wil doorgeven in mijn coaching.

Ontwikkelingsgericht coachen is een visie op het leven, door zelf open te staan voor veranderingen, dingen te willen leren blijf ikzelf in ontwikkeling.

Het leven is als een reis voor mij waarin je jezelf mag ontwikkelen.

Je begint aan je reis als boorling en we hebben het geluk om tijdens deze reis de best mogelijke persoon van onszelf te mogen worden. Ik ben blij dat ik op reis mag zijn!